WAT DOEN WIJ

Hecht Metaaltechniek BV is gespecialiseerd in het mechanisch bewerken, lassen en/of monteren van onderdelen vervaardigd uit staal, roestvast staal, non-ferro metalen en/of kunststof. Zij is veelal een voorraadhoudende toeleverancier. Hierdoor kan snel en adequaat geleverd worden. Daarom is Hecht Metaaltechniek de betrouwbare toeleverancier voor bedrijven die subsamenstellingen of halffabricaten uit willen besteden aan één leverancier.

Tevens kan Hecht Metaaltechniek u helpen met nieuwe ontwikkelingen en/of producten re-engineeren teneinde de integrale kostprijs te verlagen.

De hoofddisciplines van Hecht Metaaltechniek zijn:

  • (Re-)engineering van halffabricaat tot onderdeel
  • Mechanische bewerkingen zoals draaien, frezen, boren tappen enzovoort
  • Plaatbewerkingen kunnen we verzorgen via onze partner
  • Samenstellingen verzorgen door middel van (robot) lassen of monteren
  • Inkoopregels van klanten doen afnemen

VOOR WIE

Hecht Metaaltechniek wil:

  • Meer als partner opereren dan als toeleverancier.
  • Werken voor klanten met een eigen product.
  • B2B markt
  • Leverancier van losse onderdelen aan bedrijven die deze zelf niet kunnen maken.
  • Bewerkingen doen aan producten die een klant zelf niet kan.

ENGINEERING

We hebben de kennis en kunde in huis om uw product te (re)engineeren. Dit doen we met Inventor, een modern 3D-pakket. Als wij uw product (re)engineeren, wordt er al vooruit gekeken naar hoe het gemaakt kan worden. Welke producteisen zijn belangrijk en op welke manier of met welke machines kan dit het beste gerealiseerd worden?

Dit in tegenstelling tot vele ontwerp of tekenbureaus waar weinig ‘know how’ aanwezig is betreft produceren en haalbaarheid van toleranties. Dit terwijl bekend is dat 80 % van de kostprijs wordt bepaald in de engineeringfase!

PRODUCTIE

Hecht Metaaltechniek zelf beschikt over een uitgekiend machinepark. Daarnaast werken we nauw samen met een aantal partners op het gebied van lasersnijden en zetten. Hierbij blijven we wel aan het stuur zitten omdat de snij- en zetfiles kompleet uitgewerkt worden. Dit om verrassingen in een verder productieproces bij Hecht Metaaltechniek uit te sluiten.

Uit onderzoek van studenten (TUE-bedrijfskunde) blijkt dat we redelijk uniek zijn in de markt, met name onderscheidend door deze werkwijze. We kunnen ondanks ons kleine team goed opgeleide vakmensen een werkpakket handelen zoals weinigen dit kunnen nadoen.

MONTAGE

Montage is een veelomvattend woord en kan vele verschillende betekenissen hebben. Wat Hecht Metaaltechniek doet op het gebied van montage is voornamelijk de eerste montage van veelal lagers, bronzen bussen etc. in onderdelen of samenstellingen die in huis geproduceerd zijn. Onderdelen zijn bewerkt en voorzien van nauwkeurige passinggaten. Hierin moet vaak een lager of bronzen bus (glijlager) gemonteerd worden. Voor dit soort montage heeft Hecht Metaaltechniek zelfs een eigen pers ontwikkeld en gemaakt.

Het is natuurlijk ook mogelijk dat u uw producten of halffabricaten op een hoger samenstellingsniveau aangeleverd wilt hebben. In dit geval betreft het enkel mechanische montage (schroef en of klinkverbindingen). Ook een enkel elektronisch onderdeel kunnen we aansluiten en plaatsen.